Over Designplants

EN WAT ONS BEZIG HOUDT

Het begint allemaal in de natuur

Die eerste zonnestralen na een flinke regenbui. Het steeds feller wordende licht dat om de boomtoppen danst. De wind die met de bladeren van de planten speelt… We lopen verder en genieten van het vroege ochtendlicht. Langzaam begint het beeld zich te vormen: een nieuw idee voor een kunstboom. Net zoals hij hier in het bos staat. Maar dan nog beter. Duurzamer. Met zo’n prachtig verweerde bast, grillige takken en bladeren vol nerven en tekening. Want alles wat we in de natuur met onze ogen zien, kunnen we met onze handen nabouwen en het juiste gevoel ontwerpen. Dat is onze grote passie en inspiratiebron. Tot in elk detail weer. Hoe laat u zich inspireren?

Designplants, van bloemenwinkel tot internationale groothandel

history 1 history 1

“Als kwekerszoon werd de liefde voor de natuur natuurlijk met de paplepel ingegoten. En juist die ervaring tussen de echte bloemen en planten heeft er voor gezorgd dat de ideale basis werd gelegd voor de huiige collectie Kunstplanten!"

In 2004 werd  de basis gelegd met de start van een bloemenwinkel in Dordrecht, opgericht door Michael Kamper met de wens om een keten van bloemenwinkels op te bouwen. De eerste winkel had een assortiment met 80% vers en 20% kunstplanten. In 2005 heb ik in Leerdam een tweede winkel overgenomen en zijn we in de bovenwoning met internetverkopen begonnen.

Eigenlijk merkten we toen al dat de zijden planten in combinatie met internet veel beter liep dan de traditionele bloemenwinkel. Dat leidde ertoe dat we in 2007 in Papendrecht op een industrieterrein met het importeren van kunstplanten zijn begonnen.

De prijs/kwaliteit verhouding bij grootwinkelbedrijven was toen dermate zwak dat wij in dat gat gesprongen zijn. In dat jaar hebben we in de beste kunstplanten fabriek van Azië een begin gemaakt met het het ontwerpen van onze eigen producten. De focus heeft sinds het begin gelegen op topkwaliteit kunstplanten met een natuurgetrouwe uitstraling.

Dat resulteerde uiteindelijk in een bijzondere en inmiddels al jarenlang succesvolle samenwerking op basis van openheid en eerlijkheid. “Deze samenwerking is uniek in onze branche en daarmee ook één van onze grootste krachten. Zo kunnen we alles zelf controleren. Van de arbeidsomstandigheden in de fabriek tot het juiste gecertificeerde hout om onze producten te maken.” Maar het bedrijf groeide nog verder en een volgende beslissing moest genomen worden. “Dus verhuisden we naar een grote kas in Rozenburg in 2011 en werd het importmerk Designplants verder uitgebouwd.”

Na een aanhoudende groei werd in 2020 de volgende stap genomen. Met een succesvolle nieuwbouw in het groene hart van Nederland in Aalsmeer, is Designplants klaar voor de verdere uitbouw van haar netwerk van enthousiaste kunstplant specialisten. "Inmiddels hebben we goede relaties opgebouwd met meer dan 600 wederverkopers door heel Europa, en daar zijn we super trots op!

We hebben inmiddels een breed klantenportfolio, dat zich steeds verder over Europa uitbreid. Ook de diversiteit waar de Designplants kunstplanten worden verkocht groeit nog steeds, zo worden inmiddels vele kunstplant specialisten, projectbeplanters, interieur stylisten, kantoor- en winkelinrichters, maar ook enkele succesvolle webshops door ons beleverd."  

 

history 2 history 2

Neem contact met ons op

STEL HIER UW VRAAG

over designplants 1 over designplants 1
over designplants 2 over designplants 2
over designplants 3 over designplants 3
over designplants 4 over designplants 4
over designplants 5 over designplants 5
over designplants 6 over designplants 6

Heb je nog een vraag?

VRAAG HET EEN VAN DE MEDEWERKERS

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog een vraag? Mis je iets? Heb je een waardevolle aanvuling? Laat het ons weten en gebruik dan de contactpagina via onderstaande knop.